"Färgens transparens på det vita pappret är som musik för ögat"
Arne Isaksson

måndag 28 oktober 2013

Reflektioner

Första dagen på atelierista utbildningen
Jag har kommit i kontakt med fantastiska människor som gav så positiva, glada, energi strålar att jag längtade redan efter nästa tillfälle.Under kursens gång har många funderingar och diskussionsfrågor kommit upp.Genom den här examinationsuppgiften får vi möjlighet att dela med oss dessa och kommer säkert att berika våra kunskaper.
Vad är estetik?
I vardagsbruket betyder estetik ”sinnligt tilldragande”- en visuell upplevelse som är vackert men den betydelsen är inte tillräcklig eftesom det ”sinnligt tilldragande” kan även vara fult, obehagligt. På en av våra föreläsningar sa Fredrik Gunve : ” i konsten kan man ta tag i saker som typ trauma, allting är fragmenterat, från trauma något nytt födds”. Han menar också att det är viktigt med förhållningssättet mellan olika sinnen och för att förstå det fick vi analysera bilder av följande konstnärer: Ana Mendieta, Sarah Lucas, Takashi Murakami, Jean Jiraud, Mr Perfekt, Odd Nedrum, Sophie Calle, Ann Edholm.
Uppgiftens innehåll formade gruppens dynamik, nyfikenhet, förståelse för vad estetik är. Det var verkligen ett samarbete mellan oss- ”ett samtidskonsförhållande” - något som Fredrik Gunve förklarade på föreläsningen .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar